Etiket: ergonomi

  • Evde ve Ofiste Çalışanlar İçin A’dan Z’ye Ergonomi Rehberi

    Evde ve Ofiste Çalışanlar İçin A’dan Z’ye Ergonomi Rehberi

    Ofiste ve Evde Çalışırken Sağlığınızı Koruyun

  • En İyi Oturma Pozisyonu Nedir?

    En İyi Oturma Pozisyonu Nedir?

    Günün büyük bölümünde oturmanın kardiyovasküler yani kalp ve damar hastalıkları ve diyabet riskini arttırdığını gösteren birçok araştırma mevcut. Bu açıdan baktığımızda sürekli oturmak, sigara içmekle eşdeğer seviyede zararlı olarak görülebilir. Daha kötüsü, sigaranın etkileri büyük oranda sigara içenleri etkilerken oturmak hepimiz için kaçınılmaz bir alışkanlık. Teknoloji, bizi bilgisayarlara ve elektronik cihazlara neredeyse bağımlı hale getirdiğinden…

  • El Güvenliği İçin En Önemli 10 Tehlike

    El Güvenliği İçin En Önemli 10 Tehlike

    Neredeyse her işi elimizle yaptığımızdan dolayı ellerimiz çalışırken en fazla yaralanma riski bulunan organımızdır. İş güvenliği eldivenleri, el koruma açısından çok büyük fayda sağlasalar bile tek başlarına el güvenliğini sağlayamazlar. Bu yazıda eller için en tehlikeli durumları ve alınabilecek önlemleri bulacaksınız. Sıkışma Sıkışma noktaları el güvenliği için en tehlikeli alanlardır. Sıkışma noktası; el veya parmağın…

  • Tenisçi Dirseği Hastalığı Nedir? Önleme ve Tedavi Yöntemleri

    Tenisçi Dirseği Hastalığı Nedir? Önleme ve Tedavi Yöntemleri

    Tenisçi dirseği, tıpta lateral epikondilit olarak ifade edilen ve el bileğinde tekrarlayan ve zorlayıcı işler yapan kişilerin dirseklerinde görülen ergonomik bir hastalıktır. El bileğindeki zorlanma nedeniyle meydana geldiği halde belirtilerin dirsekte görülmesi birçok kişi için şaşkınlık vericidir. Ancak el bileğini geriye doğru çeken kasların başlangıç noktası, dirseğin dış tarafında bulunan bölgedir. Tekrarlayan veya zorlayıcı hareketlere…

  • Gürültü Seviyesinin İş Sağlığı ve Güvenliği Açısından Önemi

    Gürültü Seviyesinin İş Sağlığı ve Güvenliği Açısından Önemi

    Her yıl milyonlarca kişinin çalışırken maruz kaldığı gürültü nedeniyle sağlığının bozulduğunu ve yüz binlerce kişinin kalıcı olarak duyma yeteneğini kaybettiğini yani sağır olduğunu biliyor musunuz ? Gürültü, belki de fiziksel olarak görüp dokunabildiğimiz bir tehlike türü değil ancak diğer duyu organımız olan kulağımızla duyabildiğimiz bir tehlike. Peki gürültü nedir ? Her ses gürültü müdür ?…