Kategori: Yaşam Güvenliği

  • Elektrikli Araçlarda Sağlık ve Güvenlik Riskleri

    Elektrikli Araçlarda Sağlık ve Güvenlik Riskleri

    Elektrikli araçlar, çevre dostu ve yakıt sarfiyatı açısından ekonomik olmaları nedeniyle giderek daha yaygın hale gelmektedir. Yakın gelecekte elektrikli arabaların, benzinle çalışan arabalardan daha fazla satılacağını tahmin etmek de hiç zor değil. Ancak elektrikli arabaları kullanırken, bakımlarını veya onarımlarını yaparken sağlık ve güvenlik riskleri konusunda dikkatli olunmalıdır. Yüksek şarj hızı, yanıcı araç aküleri, yüksek voltaj…

  • Orman Yangınlarına Karşı Alınacak Önlemler

    Orman Yangınlarına Karşı Alınacak Önlemler

    Türkiye, Akdeniz iklim kuşağında olması nedeniyle ormanlık alanı bol ancak bir o kadar da orman yangını yüksek ülkeler arasındadır. Orman Genel Müdürlüğü verilerine göre Türkiye’de yılda ortalama 1100 orman yangını çıkmakta ve her yıl yaklaşık 23 bin hektar orman arazisi yanmaktadır. Bununla beraber orman yangınlarının çok büyük oranda insan davranışları nedeniyle çıktığı bilinmektedir. Çeşitli kaynaklar…

  • Klimaların Neden Olduğu Hastalıklar

    Klimaların Neden Olduğu Hastalıklar

    Klimalar günümüzde hem ısıtma hem de soğutma amacıyla kullanılan cihazlardır ve artık yaşantımızın birer parçası olmuşlardır. Dolayısıyla bulunduğumuz neredeyse her ortamda bir klima ile karşılaşmamız çok olasıdır. Klimaların, iklimlendirmeyi sağlamaları nedeniyle ergonomi üzerinde çok önemli faydaları vardır. Ancak klima kullanımında ve bakımındaki uygun olmayan durumlar, çeşitli klima hastalıklarına neden olabilir. Başta gribal enfeksiyonlar, üst ve…

  • Hava Kirliliğinin Sağlığa Etkileri

    Hava Kirliliğinin Sağlığa Etkileri

    Hava kirliliği, insan sağlığı ve çevre üzerinde çok önemli zararlı etkiler bırakan modern dünyanın önemli bir sorunudur. Başta motorlu taşıtlar ve endüstriyel süreçler olmak üzere hava kirliliğini oluşturan çok sayıda faktör vardır. Dünya Sağlık Örgütü’ne göre, altı ana hava kirleticisi vardır. Bunlar partikül kirliliği, yer seviyesindeki ozon, karbon monoksit, kükürt oksitler, nitrojen oksitler ve kurşundur.…

  • Sele Karşı Alınması Gereken Önlemler

    Sele Karşı Alınması Gereken Önlemler

    Değişen iklim koşulları ve hatalı yapılaşmalar nedeniyle ülkemizde görülen sel olaylarının sayısı yıldan yıla artmaktadır. Can ve maddi kayıplar düşünüldüğünde, depremler ve orman yangınlarından sonra en yıkıcı doğal afet olan sel için alınacak önlemler selleri önleme noktasında etkisi son derece azdır. Ancak bireysel olarak sel için alınabilecek önlemler ve sel sonrası yapılacaklar ile selin olumsuz…