Kategori: Yönetim Sistemleri
-
CE İşareti Nedir?
Elektronik, beyaz eşya, oyuncak veya tıbbi cihazlar gibi ürünlerde gördüğünüz “CE” harfleri, CE işareti olarak bilinir ve o ürünün AB’nin güvenlik, sağlık ve çevre koruma koşullarını karşıladığını gösterir. CE İşareti, üreticinin gerekli koşulları sağladığını beyan etmesi sonucunda ürün üzerine koyulabilir. CE İşareti Nedir? CE İşareti, “Conformité Européenne” (Avrupa Uygunluğu) kelimelerinin kısaltması olup, Avrupa Ekonomik Alanı’nda…
-
ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemleri Standardı Nedir?
kategori: Yönetim SistemleriISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi standardı, dünya genelinde birçok büyük kuruluş tarafından benimsenen ve işletmeler için hayati bir rol oynayan önemli bir standarttır. Uluslararası Standardizasyon Kuruluşu ISO tarafından belirlenen bu standart, işletmelerin belirlenmiş şartları karşılaması durumunda ISO 9001 belgesi almaya hak kazanmasını sağlar. Bu belge, işletmelere bir dizi avantaj sunar ve kalite yönetimi konusunda güvenilirliklerini…
-
İç Yönerge Nedir ? Nasıl Hazırlanır ?
İç yönerge hazırlama, isg mevzuatı içinde belki de en eksik anlaşılan konuların başında gelir. Bunu sitemize gelen sorulardan da çok net görebiliyoruz. İç yönerge hazırlama yükümlülüğü, İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulları Hakkında Yönetmelik Madde 8’de yer almaktadır. MADDE 8 – (1) Kurulun görev ve yetkileri şunlardır; a) İşyerinin niteliğine uygun bir iş sağlığı ve güvenliği iç yönerge taslağı hazırlamak, işverenin veya işveren vekilinin…
-
PUKÖ Döngüsü Nedir?
kategori: Yönetim SistemleriPUKÖ döngüsü, sürekli iyileştirme veya devamlı ilerlemeyi sağlamak için kullanılan bir modeldir. PUKÖ döngüsü, bir yönetim sistemine ve onun her bir öğesine uygulanabilir. PUKÖ Döngüsü, Deming Döngüsü veya Shewhart döngüsü olarak da adlandırılmaktadır. İlk olarak, Walter Shewhart tarafından önerilen ve daha sonra William Edwards Deming tarafından geliştirilen PUKÖ döngüsü, imalat, yönetim ve diğer alanlarda sürekli iyileştirmeler için yaygın bir…
-
Acil Durum Planı Neleri İçermelidir?
Acil durum planları, iş yerlerinde, toplumsal alanlarda ve hatta evlerde acil durumların daha doğru yönetilebilmesi ve olabilecek en az zararla atlatılabilmesi için kritik bir araçtır. Olası tüm acil durumları kapsayacak şekilde gerçekçi ve uygulanabilir bir acil durum planı yapmak, acil durumu etkili bir şekilde yönetmeye ve sonuçlarını hafifletmeye imkan tanır. Bir rehber olması amacıyla hazırladığımız…