osgb
etiketleme kilitleme

Grip ve Soğuk Algınlığına Karşı 7 Basit Önlem

Grip, Influenza adı verilen bir virüs tarafından oluşturulan, ani olarak 39°C üzerinde ateş, şiddetli kas ve eklem ağrıları, halsizlik, bitkinlik, titreme, baş ağrısı ve kuru öksürük gibi belirtilerle başlayan bir enfeksiyon hastalığıdır.

Dinlenmeye zaman ayırın !

Griple mücadele ederken dinlenmek çok önemlidir. Kendinizi iyi hissetmiyor, halsizlik ve kırgınlık yaşıyorsanız mutlaka iş yerinizden izin alın, evde istirahat edin. Kişinin evde istirahat etmesi hem kendi hastalığının artmaması hem de hastalığını diğer kişilere bulaştırmaması açısından çok önemli bir faktördür.

Ellerinizi sık sık yıkayın !

Mikroplar en çok ellerimiz yoluyla bulaşır. Bu nedenle gün içerisinde ellerimizi sık sık sabunla yıkamak çok önemlidir. Klavye, cep telefonu, kapı kolları, toplu taşıma araçlarındaki tutaçlar gibi yerlerle temasın ardından da sık sık eller yıkanmalıdır.

Tavsiye Yazı: En Kirli Yerler

Kalabalık ortamları tercih etmeyin !

Grip en fazla solunum yoluyla bulaştığından kapalı ve kalabalık mekanlarda uzun süre kalmamak gerekir. Hapşırınca yayılan virüsler 4 saat canlı kalır. Öksürüp hapşırırken de ağzınızı elinizle değil, kağıt mendille kapatın. Tek kullanımlık kağıt mendilleri hemen çöpe atın.

Çok kalın giyinmeyin !

Üşütmeyelim diye kat kat giyindiğimiz kalın kıyafetler ve yünlü kazaklar hasta olmamızı kolaylaştırır. Önemli olan aşırı terlemeye yol açacak ya da üşütecek giysiler giymemek. Vücut ısısını koruyan ve teri emen pamuklu kıyafetler tercih edilmeli, mutlaka atlet giyilmeli.

Geç yatmayın, en az 6 saat uyuyun !

Uykusuzluk bağışıklık sistemini zayıflatarak kış hastalıklarına zemin hazırladığı gibi, hastalıkların iyileşme sürecini de yavaşlatır. Özellikle gece geç saatlerde yatmamak, en az 6 saat uyumak çok önemlidir.

Su içmeyi ihmal etmeyin !

Su ihtiyacını ağırlıklı olarak su ile karşılamak; bunun yanı sıra ayran, bitki çayları, çorba gibi sulu gıdalar tüketmek gereklidir. Gazlı içeceklerden uzak durulmalı ve hazır meyve suyu yerine de meyveyi posasıyla tüketmelidir.

su içmek

Dengeli beslenin !

Hasta olduktan sonra, C vitamini takviyesinin bir faydası olmaz. Hasta olduktan sonra değil, hastalık kapınızı çalmadan önlem almak için sağlıklı ve dengeli beslenmek çok büyük önem taşır.

sebze

Kış aylarında savunma sistemini güçlendiren havuç, kabak, lahana, karnabahar ve maydanoz gibi sebzeler, portakal, mandalina ve elma gibi meyveler tüketmek önemlidir.

Bu içerik İsgnedir.com yazarı tarafından oluşturulmuştur. İsgnedir.com`un belirtmiş olduğu “İçerik Kullanım İzinleri”ne bağlı kalmak kaydıyla kullanabilirsiniz.

Bu içerik İsgnedir.com yazarı tarafından oluşturulmuştur. İsgnedir.com`un belirtmiş olduğu “İçerik Kullanım İzinleri”ne bağlı kalmak kaydıyla kullanabilirsiniz.